Kto by bol pred časom povedal, že sa u nás limonáda zo šalátovej uhorky stane takou populárnou! Kombinácia bezového sirupu, čerstvých uhoriek a kyslej limetkovej šťavy vás bezpečne prevedie úmornými letnými horúčavami.
Rozpis na 6 porcií:
- 450 g šalátových uhoriek
- 2 limetky
- 50 krupicového cukru
- 100 ml bazového sirupu
- hrsť čerstvej mäty
Postup:
- Uhorky dobre umyjeme a pomocou škrabky nakrájame na tenké dlhé plátky.
- Z jednej limetky vytlačíme šťavu, druhú dobre umyjeme a rozkrájame na kolieska.
- Plátky uhoriek spoločne so šťavou a kolieskami limetiek vložíme do veľkej kanvice so sitkom naplneným ľadom. Zalejeme asi 2 l vody, pridáme cukor s bazovým sirupom a dobre premiešame. Na záver primiešame lístky čerstvej mäty.
- Hotovú uhorkovú limonádu podávame dobre vychladenú.
Inštrukcie a vybavenie:
- Džbán s vložkou na ľad, sklenené hrnčeky Simax From
- čas prípravy: 20 minút
- energetická hodnota (1 porcia): 419 kJ/100 kcal