Tiež by ste si dali mäkké hovädzie mäso rozplývajúce sa na jazyku, voňavý špenát ak tomu domáce žemľové knedle? Pripravili sme si pre vás recept, ktorým zaručene očaríte vašu rodinu pri nedeľnom obede. Rozpis na 4 porcie: 600 g hovädzieho stehna 2 cibuľa 2 lyžice rastlinného oleja 1000 ml zeleninového vývaru soľ mleté čierne...
Recepty, Strana 2
Nie nadarmo sa hovorí, že polievka je základ. O zemiakovej polievke uvarenej z poctivých českých surovín to platí dvojnásobne. Napriek tomu, že sa niektorým z vás bude táto polievka zdať ako trochu obyčajné jedlo, tak verte, že v robustnej sklenenej miske sa aj zemiaková polievka razom premení na delikátnu pochúťku. Rozpis na 4 porcie: 50 g m...
Máme pro vás recept, se kterým se už nemusíte bát, že byste pečení kachny nezvládli. Můžete tak překvapit rodinu nebo své přátelé a naservírovat jim ke slavnostnímu obědu či večeři pekáč s dokonale propečenou kachnou s červeným zelím a lokšemi, ke které se skvěle hodí sklenka vychlazeného piva. Rozpis na 10 porcií: 1 kačica soľ 1 lyžicu r...
Čerstvo upečený domáci chlieb nestihne mnohokrát ani vychladnúť a polovica ho zmizne. Upečte si aj vy chrumkavý kváskový chlieb, po ktorom sa len tak zapráši. Príprava vám nezaberie príliš veľa času, chlieb totiž vykysne priamo vo forme, v ktorej ho budete následne piecť. Podľa tohto receptu upečiete dva chleby v dvoch formách na biskupsk...
Prestal vám chutiť obyčajný jogurt z obchodu? Otestujte poctivý domáci jogurt „zo skla“ a po tom kupovanom sa vám už nikdy nezacnie. Vyrobíte ho jednoducho - pomocou Kilner sady na výrobu domáceho jogurtu. A keď do neho ešte pridáte voňavé maliny a chia semienka, dostanete do seba množstvo ďalších zdraviu prospešných látok. Budete potreb...
Upečte si v sklenenej forme na pečenie niečo výdatné. Bravčová terina uspokojí aj tých najväčších milovníkov mäsitých pokrmov. Môžete ju servírovať teplú alebo studenú a s čerstvým chlebom. Rozpis na 10 porcií: 200 g šalotky 3 strúčiky cesnaku 1 lyžica olivového oleja 100 g sušených marhúľ 600 g bravčovej krkovice, namleté nahrubo 400 g ...
Krátko kvasená zelenina, pickles alebo kimchi – za týmito názvami sa skrýva zdravá pochúťka, ktorú by si mal každý z nás dopriať čo najčastejšie. Ide o rôzne druhy zeleniny, ktoré prešli niekoľkodenným procesom mliečneho kvasenia, čím získali typickú kyslastú chuť. Pôsobením kyseliny mliečnej, ktorá tu plní funkciu prírodného konzervantu, sa zeleni...
Lahodný opitý punč s ovocím zahreje na tele aj na duši. S týmto receptom ho ľahko zvládnete. V sklenenom hrnčeku potešia nielen vaše chuťové bunky, ale bude naň aj krásny pohľad. Rozpis na 6 porcií: 80 g krupicového cukru 2 zvitky škorice 6 klinčekov 2 badiány 2 bio pomaranče 2 bio limetky 100 ml rumu 400 ml červeného vína 2 mandarínk...
Výroba domácej kyslej kapusty krok za krokom Budete potrebovať: 2,2 kg čerstvej kapusty s odstráneným stredom 3 lyžice morskej soli Postup: Kapustu nakrájajte najemno a vložte do misy. Ak preferujete chrumkavejšiu konzistenciu, nakrájajte kapustu viac nahrubo. Osoľte. Pomocou varechy alebo drevenej lyžice kapustu jemne miešajte zhruba...