Pstruh v slaninovom kabátiku so šalátom

Čerstvý pstruh upečený s cesnakom, citrónom a prerastenou slaninou nenechá jediný chuťový pohárik suchý. S čerstvým šalátom z cherry paradajok, pohárom moravského bieleho vína a milovanou osobou je zarobené na úžasný večer.

pstruh ve sklaninovém kabátku

Rozpis na 2 porcie:

  • 100 g zemiakov
  • 2 lyžice olivového oleja + na pokvapkanie
  • 2 pstruhy
  • soľ
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 bio citrón
  • 6 vetvičiek tymianu
  • 1 lyžica masla + na pekáč
  • 6 plátkov anglickej slaniny
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1/2 lyžice tekutého medu
  • 100 g baby špenátu
  • 100 g rukoly
  • 50 g cherry paradajok

 

Postup:

  1. Zemiaky dôkladne umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Rozložíme ich na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 12 minút dozlatista.
  2. Pstruhy umyjeme a osušíme. Vnútri aj zvonku ich osolíme a potrieme prelisovanými olúpanými strúčikmi cesnaku. Citrón umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Do brušnej dutiny vložíme vždy dva plátky citróna, vetvičku tymianu a 1/2 lyžice masla. Každú rybu prevoniame tromi plátkami slaniny, za ktorú zasunieme zvyšné citróny a polovicu vetvičky tymianu.
  3. Pstruhy vložíme do maslom vymasteného pekáča a v rúre predhriatej na 200 °C pečieme asi 15 minút.
  4. Medzitým pripravíme zálievku. Olivový olej premiešame pomocou metličky s citrónovou šťavou a medom. Špenát a rukolu opláchneme pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Cherry paradajky umyjeme a nakrájame na kolieska. Zeleninu dáme do misy, pridáme osolené zemiakové lupienky, pokvapkáme zálievkou a premiešame.

 

Vybavenie a inštrukcie: