Plnené papriky pečené bez tuku pasujeme na recept reprezentujúci modernú slovenskú kuchyňu, v ktorej sa fantázii medze nekladú.
Rozpis na 4 porcie:
- 2 jarné cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- 100 g quinoi
- 5 farebných paprík
- soľ
- mleté čierne korenie
- vetvička tymiánu
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- 100 g syra (napr. gouda)
Postup:
- Cibuľu a cesnak zbavíme šupiek a nadrobno nakrájame. V hrnci rozohrejeme olivový olej a necháme na ňom zosklovatieť polovicu cibule s cesnakom. Prisypeme prepranú quinou a zalejeme 200 ml vody.
- Zvyšný cesnak a cibuľu orestujeme na olivovom oleji, pridáme hovädzie mäso a 1 papriku nakrájanú na kocky. Všetko osolíme, okoreníme a posypeme čerstvým tymianom a podlejeme trochou vody. Dusíme domäkka, prisypeme quinou a premiešame.
- Papriky umyjeme a v hornej časti zrežeme. Opatrne vyberieme semenníky a reznú plochu potrieme olejom. Osolíme ich a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie zrezanou časťou hore. Naplníme ich pripravenou zmesou a vložíme rúry vyhriate na 180 °C a asi 120 minút pečieme. Na posledných 5 minút posypeme jemne nastrúhaným syrom a necháme zapiecť.
Inštrukcie a vybavenie:
- Pekáč FAT FREE okrúhly, Fľaše na olej a ocot Leonardo
- čas prípravy: 60 minút
- energetická hodnota (porcia): 1891 kJ/450 kcal