Plnené papriky pečené bez tuku

Plnené papriky pečené bez tuku pasujeme na recept reprezentujúci modernú slovenskú kuchyňu, v ktorej sa fantázii medze nekladú.

papriky článek

Rozpis na 4 porcie:

  • 2 jarné cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • 100 g quinoi
  • 5 farebných paprík
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • vetvička tymiánu
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 100 g syra (napr. gouda)

 

Postup:

  1. Cibuľu a cesnak zbavíme šupiek a nadrobno nakrájame. V hrnci rozohrejeme olivový olej a necháme na ňom zosklovatieť polovicu cibule s cesnakom. Prisypeme prepranú quinou a zalejeme 200 ml vody.
  2. Zvyšný cesnak a cibuľu orestujeme na olivovom oleji, pridáme hovädzie mäso a 1 papriku nakrájanú na kocky. Všetko osolíme, okoreníme a posypeme čerstvým tymianom a podlejeme trochou vody. Dusíme domäkka, prisypeme quinou a premiešame.
  3. Papriky umyjeme a v hornej časti zrežeme. Opatrne vyberieme semenníky a reznú plochu potrieme olejom. Osolíme ich a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie zrezanou časťou hore. Naplníme ich pripravenou zmesou a vložíme rúry vyhriate na 180 °C a asi 120 minút pečieme. Na posledných 5 minút posypeme jemne nastrúhaným syrom a necháme zapiecť.

 

Inštrukcie a vybavenie: