Lahodný opitý punč s ovocím zahreje na tele aj na duši. S týmto receptom ho ľahko zvládnete. V sklenenom hrnčeku potešia nielen vaše chuťové bunky, ale bude naň aj krásny pohľad.
Rozpis na 6 porcií:
- 80 g krupicového cukru
- 2 zvitky škorice
- 6 klinčekov
- 2 badiány
- 2 bio pomaranče
- 2 bio limetky
- 100 ml rumu
- 400 ml červeného vína
- 2 mandarínky
Postup:
- Do veľkého hrnca nasypeme cukor a necháme ho rozpustiť. Potom prilejeme cca 1,5 l teplej vody, pridáme celé korenie a pozvoľna varíme asi 10 minút.
- Pomaranče a limetky dobre umyjeme a rozkrájame na tenké kolieska. Vložíme ich do hrnca a spoločne varíme ešte 10 minút.
- Nakoniec prilejeme rum, víno, pridáme olúpané mandarínky rozdelené na jednotlivé mesiačiky a necháme prejsť varom.
- Punč aj s ovocím nalejeme do veľkej kanvice a udržujeme v teple.
Inštrukcie a vybavenie:
čajové šálky Saturn 300 ml
doba prípravy: 35 minút
energetická hodnota (1 porcia): 759 kJ/181 kcal