Kilner fermentation SET dóza na kvasenie zeleniny 3 l

Kód: D14024
Akcia
Značka: Kilner
€60,33 –10 %
Set na fermentaci 0025.839 3
€60,33 –10 % €54,30 / sada €45,25 bez DPH
Vypredané
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…

Veľká poháre na kvasenie zeleniny so silikónovým tesniacim viečkom, ventilom a keramickými kameňmi.

Detailné informácie

Podrobný popis

Chcete zostať fit počas jesenných plieskaníc, zimných chumeleníc aj jarného aprílového počasia? Nemusíte hneď bežať vykúpiť lekáreň. Na to, aby ste boli po celý rok zásobení vitamínom C, minerálmi, enzýmami a probiotickými kultúrami , vám postačí čerstvá zelenina, trocha soli a táto fermentačná sada značky Kilner. S jej pomocou vyrobíte behom pár dní zdravím prekypujúce pickles alebo pikantné kórejské kimchi , ale hodiť sa vám bude aj na prípravu dlho kvasenej zeleniny , napr. kyslej kapusty alebo uhoriek „kvasákov“. Set je tiež odpoveďou na večnú otázku záhradkárov, čo si počať s tohtoročnou úrodou zeleniny. Pokiaľ sa vo vašej rodine nejaký vášnivý záhradkár vyskytuje, darček k narodeninám máte týmto vyriešený.

Fermentačnú sadu tvoria veľké poháre s objemom 3 l . Tú naplňte najemno nakrájanou zeleninou zmiešanou so soľou (pod viečkom ponechajte maximálne 6,5 cm voľného miesta) a zaťažte dvoma keramickými kameňmi , ktoré sú súčasťou sady. Nádobu uzavrite priloženým silikónovým viečkom a obsah nechajte kvasiť pri izbovej teplote. Odvod plynov vznikajúcich pri kvasení zaistí ventil . Po 3-7 dňoch sa môžete do svojho diela s chuťou pustiť. V prípade dlho kvasenej zeleniny nechajte baktérie mliečneho kvasenia pracovať 4-6 týždňov .

Obsah sady:

  • 1x fermentačné poháre na kvasenie 3 l
  • 2x keramické kamene na zaťaženie fermentovanej zeleniny
  • ventil pre bezpečný odvod uvoľňujúcich sa plynov
  • silikónové viečko pre hermetické uzavretie dózy

Starostlivosť a použitie:

  • Pred každým použitím skontrolujte, či je Kilner® Fermentation Set čistý a zbavený všetkých zvyškov jedla.
  • Vzduchový uzáver určený iba na ručné umývanie.
  • Nádoba Kilner® Jar, silikónové viečko a keramické kamene sú vhodné do umývačky.
  • Nelejte vriacu vodu priamo do nádoby.

    DÔLEŽITÉ: Pri plnení nádoby Kilner® Jar ponechajte medzi náplňou a viečkom nádoby priestor s hĺbkou 6,5 cm pre prípad, že by sa zväčšil objem náplne v priebehu procesu fermentácie.

  • V prvých dňoch fermentácie kontrolujte, že viečko nie je vypuklé a že je pevne zatvorené. Pokiaľ tomu tak nie je, viečko utiahnite.
  • Vždy sa uistite, že jedlo v nádobe Kilner® Jar je úplne ponorené v náleve. Keramické kamene Kilner® (ktoré sú súčasťou balenia) napomáhajú zaťaženiu zmesi v nádobe a zaručujú začiatok procesu fermentácie.
  • Nádoba Kilner® Fermentation Jar by sa mala uchovávať v teplote medzi 17,8 °C a 24 °C, pretože ide o ideálne teplotné rozmedzie pre fermentáciu.
  • Akonáhle je fermentovaná potravina pripravená na konzumáciu, presuňte nádobu do chladničky. Vďaka tomu sa fermentácia spomalí. Prípadne môžete fermentované potraviny presunúť do uzatvárateľných pohárov Kilner® Clip Top Jars a opäť uchovať v chladničke.
  • Odporúčame pravidelne kontrolovať po domácky fermentované potraviny. Občas sa môže na povrchu potraviny v nádobe objaviť pena. Ide o úplne normálny jav; penu ľahko odstránite naberačkou alebo nerezovou lyžicou. Tiež odporúčame čistiť vnútornú stranu uzáveru pohára od všetkých zvyškov jedla a štiav. Je veľmi dôležité, aby všetky potraviny v nádobe boli úplne ponorené do nálevu. Ak tomu tak nie je, všetku zmes v nádobe, ktorá nie je ponorená do nálevu, odstráňte.
  • Pokiaľ sa v nádobe objaví pleseň, vyhoďte celú várku a začnite s celým procesom od začiatku. Vždy sa uistite, že je viečko pevne utiahnuté, aby sa nádoba vzduchotesne uzavrela.
  • Vždy používajte filtrovanú vodu.
  • Odporúčame používať soľ bez jódu as proti-spekavými látkami.

Dodatočné parametre

Kategória: Poháre na kvasenie
Hmotnosť: 1.82 kg
Materiál: bežné sklo
Objem: 3000 ml
Výška: 390 mm
Priemer: 130 mm
Položka bola vypredaná…

Fermentation set

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: