Nakladané variácie syrov

Predstavujeme vám jednoduchý recept na chuťovku, ktorú zvládne pripraviť každý. Nepotrebujete na to žiadne zvláštne kuchárske zručnosti a vystačíte si bežným domácim vybavením. Ideálny výsledok dosiahnete so sklenenými dózami s možnosťou vákuového uzavretia. V sklenenej dóze totiž máte jej obsah pod dokonalou kontrolou a vákuovým uzavretím zabránite nežiaducemu prístupu vzduchu.

1 variace nakládaných sýrů ve skleněné dóze  2 variace nakládaný sýrů ve skleněné dóze

 Rozpis na 4 porcie:

  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 väčšia chilli paprička
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 2 vetvičky tymianu
  • 200 g mozzarelly, mini guličiek
  • 200 g tvrdého syra (napr. gouda)
  • 200 g syra s modrou plesňou (napr. niva)
  • pár guľôčok farebného korenia
  • cca 700 ml slnečnicového oleja

 Postup:

  1. Strúčiky cesnaku olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Chilli papričku očistíme a nakrájame na kolieska. Vetvičky rozmarínu a tymianu opláchneme, necháme odkvapkať a natrháme na menšie kusy.
  2. Mozzarrellu scedíme a dáme do misy. Pridáme na väčšie kocky nakrájaný tvrdý syr a syr s modrou plesňou, čili papričku, rozmarín, tymian a korenie. Všetko osolíme a zľahka premiešame.
  3. Suchú a čistú dózu naplníme pripravenou syrovou zmesou a zalejeme slnečnicovým olejom. Uzavrieme vekom a necháme odležať tri dni v chladničke. Podávame spoločne napr. s vlašskými orechmi a čerstvým pečivom.

 Vybavenie a inštrukcie:

  • Sklenené dózy Simax Pump s možnosťou vákuového uzavretia
  • čas prípravy: 25 minút
  • energetická hodnota (1 porcia): 2408 kJ/575 kcal